Nyheter

13 saker att tänka på vid vaxning

Innan vaxning:

 1. Exoliera Huden
  Trots att vaxning hjälper till att avlägsna döda hudceller och minimera ingrodda hår, så är Exfoliering nyckeln till fin hud! Genom att exfoliera huden innan vaxningen minimeras risken för ingrodda hår samt avlägsnar ett lager av döda hudceller som hindrar hårstråna från att växa ut. Detta gör även din vaxning mer effektiv då mer hår kan fästa i vaxet. Ett par dagar efter vaxningen kan du börja exfoliera huden igen. Håret kommer då att kunna växa ut på ett sunt och naturligt sätt. Man kan även använda sig av vår skonsamma exfolierande handske Lycons X-IT Mitt som torrbortsning innan du duschar.
 2. Ta Ett Varmt Bad
  Innan din nästa behandling, prova att ta ett varmt bad. Värmen hjälper till att öppna upp porerna vilket gör att håret lossnar mycket lättare.
 3. Återfukta Huden
  Det lättaste och mest effektiva sättet att bevara den silkeslena känslan efter vaxningen är genom återfuktning. Vid vaxning tas det yttersta hudlagret bort vilket ger oss en ny, frisk och mjukare hud men samtidigt minskas mängden av hudens naturliga fukt och olja. Därför är det viktigt att återfukta huden ordentlig.
 4. Kunskap
  När du bokar din vaxning kan det vara bra att veta vilket sorts vax salongen använder. Strip Wax (Remsvax) används normalt till vaxning på större delar av kroppen då det går mycket fortare att applicera och avlägsna. Detta vax är generellt bättre på tjockare och mindre känslig hud då det griper tag väldigt starkt. När det används på väldigt känslig hud kan det orsaka blåmärken, riva på huden och orsaka ingrodda hår, men använder terapeuten rätt teknik undviks detta.                                                Lycons Stip Wax innehåller en stor mängd oljor vilket skyddar under vaxningen och minskar risken att det river på huden. Hot Wax (Remsfritt Vax) passar istället perfekt på känslig hud! Oftast är det detta vaxet som används vid vaxning av ansiktet, axiller, bikini eller vid brasiliansk. Då vaxet ligger på huden en länge stund öppnas porerna och hårsäckarna upp av värmen vilket gör att hårstråna lättare rycks ut. Vi på Lycon använder oss även av en Pre-Waxing Oil som lägger sig som en barriär mellan huden och vaxet vilket ger en mycket mer smärtfri vaxning, perfekt för även den känsligaste huden!

Undvik:

 1. Komma Bakfull
  Det är väl känt att alkohol har uttorkande effekt på kroppen och huden, så att komma till din behandling bakfull kan bli mer smärtsamt än du förväntat dig. När din hud är uttorkad drar porerna ihop sig och håller därmed ett hårdare tag runt hårstråna vilket resulterar i en mer smärtsam vaxning.
 2. Parfymerade Produkter
  Efter vaxningen bör du undvika parfymerade produkter så som deodorant eller starka kroppslotions och tvålar eftersom de starka kemikalierna kan skada huden och orsaka irritationer. Använd istället milda produkter så som Lycons Aloe Vera Gel, Tea-Tree Soothe eller Soothing Creme som lugnar och skyddar huden efter vaxning.
 3. Varma Bad och Bastu Bad
  Värmen från duschen, badet eller bastun kan irritera huden efter vaxningen samt ge mer rodnad och känslighet. Varmt vatten vidgar även porerna vilket ökar risken för infektioner samt ingrodda hår. Du bör även undvika att simma i pooler med bland annat klorin i då de kemikalier som finns i poolerna är uttorkande och irriterande för känslig hud.
 4. Gå Till Gymmet
  Först och främst använder man oftast tighta kläder som huden har svårt att andas i. Detta skapar friktion mot det vaxade området och kan leda till rodnad och ingrodda hår. Det är även med högsta sannolikhet att du börjar svettas medan du tränar vilket kan ge bakteriella infektioner. Avvakta minst en dag så att din hud hinner återhämta sig innan du går iväg till gymmet.

5 Tips För Att Minimera Smärtkänslan Vid Vaxning:

 1. Använd Löst Sittande Kläder
  Tighta kläder har en tendens att begränsa din rörelse, kropp och hud. Det blir lätt att du känner dig öm efter en vaxning då kläderna sätter mer tryck mot huden. Därför rekommenderas alltid att man använder löst sittande kläder efter vaxning.
 2. Smärtstillande
  Detta låter kanske extremt men det funkar faktiskt! Att ta en lätt smärtstillande tablett innan din vaxning minimerar smärtkänslan under behandlingen samt hjälper dig att slappna av. Att vara spänd under din behandling gör dig både mentalt stressad och gör så att porerna griper tag hårdare om hårfolliklarna. Att ta en tablett innan din behandling kan också hjälpa till att lindra eventuell svullnad som kan uppstå efteråt.
 3. Kylande Produkter
  Produkter som har en kylande effekt reducerar all typ av rodnad och irritation så fort vaxningen är avslutad. De hjälper även hudens läkningsförmåga efter behandlingen. För att ge en kylande effekt efter behandlingen rekommenderar vi Lycons Tea-Tree Soothe eller Aloe Vera Gel.
 4. Undvik En Viss Tid I Månaden
  Tro det eller ej, din hud är mycket känsligare innan du får din menstruation. Detta beror på den låga halten av Östrogen i kroppen som gör dig mer smärtkänslig. Detta kan vara värt att tänka på innan du bokar din behandling.
 5. Gå Till En Professionell Salong
  Inga av dessa tips ovan hjälper om du inte väljer att gå till en professionell salong. Det är avgörande för en så bra och smärtfri behandling som möjligt att terapeuten är noggrann med hygienen och har erfarenhet, utbildning och kan enkla knep för att din vaxning ska bli så bra som möjligt. Till exempel att lägga tryck på huden direkt efter att en vaxkaka/remsa dragits bort, speciellt vid områden där man är med smärtkänslig för att avleda smärtan. Om terapeuten är erfaren och jobbar snabbt är detta bara ett plus då en kortare behandlingstid ger mindre smärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *